neděle 15. ledna 2017

Český Krumlov

V létě jsme byli s přítelem ubytováni v krásném vilkovém komplexu u Lipna. Za náš týdenní pobyt (cyklistický zdrcující pobyt :D) jsme stihli spoustu jednodenní výletů, jedním z nich byl výlet do Českého Krumlova.
Hodně lidí často zapomíná na to, že i u nás v Česku máme krásná místa. Jedním z nich je beze sporu Český Krumlov, nádherné malebné městečko, které prostě musíte vidět! Na kráse přidává tomuto  městečku i samotná příroda a esovitá Vltava.

Kam zajít?
 Kromě toho, že celý Český Krumlov je naprosto okouzlující a je na seznamu Unesco, stojí za zhlédnutí několik různých památek.

Státní hrad a zámek Český Krumlov
Tato stavba se řadí mezi největší hradní a zámecký komplex v celé ČR, ale také k nejvýznamnějším památkám střední Evropy. Celé okolí toho zámku je skvostné a samotný zámek nabízí luxusní výhled na celé městečko. Potkáte zde strašně moc turistů, hlavně v období prázdnin, a ti to popravdě celkem znepříjemňují.

Grafitový důl
Takovou kuriozitou v Krumlově je určitě grafitový důl. V každém městečku totiž nemáte příležitost ho navštívit. Navštívíte podzemí a dozvíte se spoustu zajímavostí. Díky tomu je také spojována s Českým Krumlovem firma Koh-I-Noor, jejíž obchůdek se nachází v jedné uličce a také stojí za navštívení.

A jestli si chcete z Krumlova odnést nějakou fotku výhledu, tak je nejlepší navštívit vyhlídku Vyšehrad.
 Památek je v Českém Krumlově spousta, například různé kostely a kláštery. My jsme je však nenavštívili, jelikož jsme se na tolik kochali malebností a pohádkovostí tohoto městečka, že kromě procházení všemi uličkami, návštěvy hradu a zámku a obcházení všelijakých kavárniček, jsme nic víc nestihli.







 ČTI DÁL



Lipno 

ubytování

Trocha té  přírody.


Co se týče jídla, tak restaurace jsou díky návalům turistů poměrně předražené. Nabízí především typická česká jídla. Rozhodně si zde nezapomeňte dát zmrzlinu či trdelník, protože v Českém Krumlově je mají naprosto delikatesní.
Všechny turistické uličky jsou plné krásných malých krámků, kde zakoupíte cokoli, na co si vzpomenete, často turistické suvenýry a nebo typické české výrobky. Pokud si z těchto obchůdků něco neodvezete, jakoby jste tam nebyli.


Český Krumlov i celé Lipensko doporučujeme! Určitě navštivte!


SVĚTBOĚŽCI

5 komentářů:

  1. Váš blog je zajímavý, jsem zvědavá na další putování. :)

    OdpovědětVymazat
  2. V Krumlově jsem ještě nebyla :) Ráda bych se tam podívala :)

    OdpovědětVymazat
  3. Vyzerá to tam naozaj nádherne


    Pozývam ťa na Valentínsku súťaž na mojom blogu o krásnu toaletnú vôňu od Beyonce :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ještě jsem v Krumlově nebyla, ale určitě bych se tam ráda podívala, snad se mi, až se trochu oteplí, podaří více cestovat po Česku :) Krásné fotografie :)

    OdpovědětVymazat
  5. Moc sem mi váš blog líbí, a ten článek taky super! :)

    OdpovědětVymazat